Berita Hari Ini
Like

PENDUDUK KAMPUNG POKOK ASAM MARAH, K’JAAN PULAU PINANG GAGAL TEPATI JANJI

November 9, 2010
360 Views
0 Comments
1 minute read
PENDUDUK KAMPUNG POKOK ASAM MARAH, K’JAAN PULAU PINANG GAGAL TEPATI JANJI

GEORGE TOWN: Penduduk Kampung Pokok Asam, Jelutong, yang berdepan dengan pengusiran, hari ini meluahkan rasa marah terhadap kerajaan negeri Pulau Pinang yang diteraju DAP kerana gagal menepati janji.

Seorang penduduk Mohd Khir Mohd Sai, 44, berkata, sebelum ini Ketua Menteri Lim Guan Eng dan Anggota Parlimen Jelutong Jeff Ooi berjanji dengan mereka untuk menyelesaikan isu pampasan itu.

“Mereka berjanji sebelum Hari Raya Aidilfitri mereka akan bantu kami tetapi sehingga hari ini masih tidak ada penyelesaian berkenaan isu itu dan kami juga tidak berpeluang bercakap dengan Lim atau Ooi,” katanya kepada pemberita di sini, Jumaat.

Dia yang mewakili penduduk di situ mendakwa hanya 17 keluarga di kampung itu yang menerima pampasan daripada pemaju, manakala 14 lagi masih menunggu maklum balas daripada kerajaan negeri.

“Kami sekarang terkapai-kapai, tidak tahu apa yang harus dilakukan,” katanya menambah mereka harus berpindah dari kawasan itu sebelum tarikh akhir perjanjian iaitu 27 November ini.

Difahamkan,kampung berusia 100 tahun itu akan dibangunkan sebagai kawasan kediaman apartmen oleh pemaju dari Kuala Lumpur.

Komen & Pendapat

Leave a Reply