Perak Hari Ini

Perak benam Kelantan 4-0

Gambar File

Perak menebus kekecewaan di Likas dengan menjadikan Kelantan sebagai mangsa dengan membenam pasukan itu dengan jaringan besar 4-0.

Bersaksikan puluhan ribu penyokong Perak, mereka tidak menunggu lama untuk mendahului apabila Mohd Fazrul Hazli bijak memperdaya pertahanan Kelantan dengan larian menarik sebelum melepaskan rembatan dari luar kotak penalti untuk menewaskan Khairul Fahmi Che Mat minit ke 5 untuk gol pertama Perak.

Minit ke 26, giliran Shafiq Jamal mencatat nama sebagai penjaring apabila bijak menyudahkan hantaran silang dari sebelah kiri oleh Akmal Rizal untuk gol kedua Perak.

Babak kedua, Kelantan mempertingkatkan serangan mereka namun itu tidak melemahkan semangat anak-anak buah Norizan Bakar dan hasilnya minit ke 79, Akmal Rizal Rakhli menyambut hantaran pemain yang baru dimasukkan iaitu Razali Umar dan merembat mudah menewaskan penjaga gol Kelantan untuk gol ketiga Perak.

Menariknya, kemasukan Razali Umar Kandasamy di lewat perlawanan diiringi sorakan puluhan ribu penyokong Perak. Ternyata penyokong menginginkan sesuatu daripada beliau. Sebagai membalas kepercayaan Jurulatih dan penyokong beliau berjaya menjaringkan gol keempat Perak di minit ke 82 setelah menerima lorongan cantik Nor Hazrul Mustafa.

Ini adalah perlawanan terbaik Perak dan berjaya menewaskan gergasi bolasepak dalam Liga Malaysia.

Kesebelasan Utama:

Mohd Nasril Nourdin (GK)
Mohd Hisyamuddin Sha’ari
Mohd Syazwan Roslan
Chan Wing Hoong
K Nanthakumar
Shahrul Nizam Mustapha (K)
Mohd Norhazrul Mustafa
Mohd Fazrul Hazli Kadri (Mohd Nasir Basharuddin)
Isma Alif Mohd Salim
Mohd Syafiq Jamal (Razali Umar Kandasamy)
Akmal Rizal Ahmad Rakhli (Wan Hossen)

Keputusan Perlawanan Lain:

N.Sembilan(0) V Kedah(2)
Std Tunku Abd Rahman, Paroi

Pahang (0)V Johor FC (0)
Std Darul Makmur, Kuantan

Harimau Muda ‘A’(1) V Kuala Lumpur(0)
Std Shah Alam

T-Team(0) V Terengganu(1)
Std Sultan Ismail Nasiruddin Shah

Felda United(0) V Selangor(1)
Std PBKL, Cheras

Sabah(2) V Perlis(2)
Std Likas, Kota Kinabalu

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");