Sukan Hari Ini
Like

Chong Wei Mara Ke Separuh Akhir Terbuka Denmark

October 22, 2011
162 Views
1 Comments
30 seconds read
Chong Wei Mara Ke Separuh Akhir Terbuka Denmark

Jaguh badminton negara Datuk Lee Chong Wei mara ke pusingan separuh akhir Kejohanan Terbuka Denmark di Odense, Jumaat malam.

Chong Wei, pemain nombor satu dunia itu, mengambil masa 47 minit untuk menundukkan pemain China, Chen Jin, 21-14, 21-19, pada perlawanan suku akhir.

Chong Wei akan menentang pemenang antara pemain tuan rumah Peter Hoeg Gade dan Viktor Axelsen pada Sabtu.

— BERNAMA

Komen & Pendapat

One Comment

  1. hitch

    Aku mmg peminat badminton.!dari zaman Sidek brothers,Foo kok keong,Cheah soon kit,wong tat meng dan ramai lagi.
    Tetapi skrg aku minat aku makin berkurang sbb terlalu byk politik didlm BAM.!Presiden yg ada xubah mcm puppet…ikut rentak anak buah yg diketuai oleh org cina dan India.!Misbun disingkirkan.Rexy diturunkan pangkat…semua itu aku tengok ada unsur2 perkauman…..
    Malah ada beberapa pegawai BAM (Cina)mengatakan jika Misbun xde LCW tetap menang…..tetapi tengok skrg…dgn chen long pun boleh kalah….
    Dan lihat ajer bergu Koo dan Tan…sampai skrg tetap dgn ego dan kekalahan demi kekalahan….
    Selagi ada unsur2 perkauman dlm BAM aku akan tetap mendoakan yg Malaysia gagal meraih pingat emas diolimpik akan datang…..aku nak tengok muka merah padam LCW sekali lagi….

Leave a Reply