Hubungi Kami
Like

Suara Rakyat: Anda boleh menghantar aduan berkaitan masalah rakyat melalui email [email protected] atau fax 05-3133786

October 3, 2012
116 Views
8 Comments
21 seconds read
Suara Rakyat: Anda boleh menghantar aduan berkaitan masalah rakyat melalui email editor@peraktoday.com atau fax 05-3133786

Ruangan Isu Rakyat mengetengahkan masalah rakyat di negeri Perak dan laman portal ini akan berusaha membantu pembaca mendapatkan maklumat serta maklumbalas daripada pihak berwajib. Sila hantarkan aduan melalui email [email protected] atau fax 05- 05-3133786. Kerjasama anda amat dialu-alukan. Terima Kasih

Komen & Pendapat

8 Comments

 1. Imran Mohd Yusof

  Assalamualaikum…saya mempunyai blog sendiri nama blog saya http://www.gelombangmelayu.blogspot.com…boleh saya link dengan peraktoday.

  nama saya Imran Mohd Yusof
  asal dari Parit Buntar, Perak
  ini no saya 012 4134413

 2. siver

  as salam mualaikum wbt
  Tanhniah atas program pelancongan yang dijalankan oleh Kerajaan Perak.
  Saya suka Pulau Pangkor. Satu satu destinasi pelancongan yang merarik. Ada tetapinya…….

  Banyak sampah sarap dan bau busuk. Saya minta dan berharap sangat MPM berkerja lebeh tegas dan jangan terlalu lembut dengan penduduk di kawsan ini yang buang sampah merata. Jalan utama ia itu Jalan Pasir Bogak, tidak kelihatan bersih. Bau busuk di banyak tempat.
  Dekat jeti Pangkor juga banyak sampah. Dekat kawasan masjid Teluk Raja Bayang nampak selekeh sahaja, apatah lagi kampung kita dekat situ. Tolong ambil tindakkan buat sesuatu supaya semua nampak bersih dan kemas.

 3. Assalamualaikum..
  Saya mewakili bapa saya En Mat Zan bin Ishak, ingin membuat aduan mengenai Tanah Yang diusahakan selama 28Tahun tidak mendapat Hakmilik sepenuhnya. Untuk makluman pihak Tuan,Keluarga saya telah terlibat dengan mangsa banjir sebanyak 2kali pada tahun 1980an..Dengan arahan dari Penghulu terdahulu pada tahun 1982..beliau telah menyuruh bapa saya mengusahakan tanah tersebut dan memohon geran di PEJABAT TANAH DAERAH MANJUNG. Pada tahun 1983 satu surat panggilan temuduga pemilihan peserta RANCANGAN TANAH PERTANIAN SG GELAM/TANJUNG ARA DAN PERKAMPONGAN TERSUSUN TG ARA MUKIM PENGKALAN BHARU (bil()dlm.DT.59/5/3/83) telah diterima oleh bapa saya..bapa saya telah membayar 2kali bayaran untuk proses mengukur.
  tiba masa untuk mengukur tapak tersebut,TANPA ALASAN ketua kampung tersebut telah menghentikan proses pengukuran tersebut dan meninggalkan tapak tersebut.
  pada tahun 1998 satu lagi surat untuk kerja ukur RANCANGAN TANAH TANJUNG ARA Bil(39)dlm.pm.pb.85 telah diterima oleh bapa saya. dan bapa saya mendapt tahu..tanah yang diusahakan untuk tanah pertanian selama ini hanya mendapat tapak rumah dan tidak dapat geran tapak pertanian yang diusahakan selama ini. dan tanah tersebut dibuat tapak rancangan RPT..Bapa saya telah membuat rayuan untuk memasukkan nama anak-anak tetapi tanah tersebut telah diberikan kepada orang lain.dan untuk makluman Tuan,kebanyakan pemohon baru tersebut adalah anak-anak dan saudara ketua kampung sendiri.Disini saya sebagai anak, AMAT TIDAK BERPUAS HATI dan KECEWA dengan TINDAKAN PENGURUSAN PDT MANJUNG ,Ketua Kampung YANG BERAT SEBELAH. dan memohon PERMASALAHAN INI DIAMBIL TINDAKAN YANG SEPATUTNYA DAN MENDAPAT PEMBELAAN KEADILAN YANG SEWAJARNYA dari PIHAK TUAN.
  Permohonan Rayuan ini telah dipanjangkan ke PEJABAT MENTERI BESAR Bil(68)Dlm.PMB 1287/30 Jld1,Bil(97)Dlm.PMB 1287/30. dan sehingga sekarang tidak mendapat sebarang jawapan..
  Saya amat memohon Pihak tuan memberikan maklum balas pada ADUAN saya ini.

 4. NORHISHAM BIN ABD RAHMAN

  assalammualaikum,

  Tahniah kepada MB Perak kerana sudi melawat ke DUN Tronoh tapi agak terkilan juga sebab MB tak masuk satu kg yang terbesar di Tronoh iaitu Kg Serkai Jadi yang rata-ratanya orang melayu. Ada beberapa masalah yg penduduk Kg hendak utarakan tapi mungkin rezeki tak menyebelahi. Harap MB Perak dapat selamatkan Kg kami dari mundur ke semakin mundur….

 5. AZMAN

  baru2 ini ada komen di MOLE yang saya rasa ada kebenaranya, diharap pihak Perak today dpt siasat : “DAP dan REHDA sebenarnya mempunyai agenda yang lebih besar iaitu pembangunan perumahan di dikawasan majoriti Melayu yang undi berpihak kepada BN. Perancangan dengan menempatkan perumahan yang tidak mampu dimiliki majoriti Melayu dan ini menghadkan pembeli Melayu dikawasan tersebut dan memberi peluang kepada mereka memecah monopoli BN. Ini kini berlaku di kebanyakkan kawasan di negeri Perak dan Selangor. Antara usul yang baru-baru ini dibangkitkan ialah menghapuskan kuota bumiputra.”
  http://www.mole.my/content/cat-out-bag

 6. Assalmualaikum.. Saya ingin mengemukakan aduan mengenai Bantuan RM50,000 Untuk Kerja Naiktaraf Masjid Kampung Tebuk Haji Dollah oleh DS Zambry, amat menyedihkan kerana masjid sepatut ini sepatutnya dapt di naik taraf tetapi byk masalah contohnya dari segi

  Assalmualaikum.. Saya ingin mengemukakan aduan mengenai Bantuan RM50,000 Untuk Kerja Naiktaraf Masjid Kampung Tebuk Haji Dollah oleh DS Zambry, amat menyedihkan kerana masjid sepatut ini sepatutnya dapt di naik taraf tetapi byk masalah contohnya dari segi alat speaker sepatutnya masalah ini dapat diatasi setelah menerima sumbangan sebanyak itu, lagipun kerja-kerja naik taraf yang dilakukan tidak banyak memberi perubahan, cuma lantai ditambahkan marble dan penggantian cat baru, sehingga kini semuanya menjadi tanda tanya dan orang kampung tertanya-tanya adakah perubahan seperti ini menelan belanja 50k? Harap dapat dipantau… jadilah manusia yang bertanggungjawab,

Leave a Reply