Membawang Hari Ini

16 Artis Berniaga Di Femes Bazaar

Seramai 16 artis turun padang berniaga menerusi barangan jualan masing-masing di Rasta, Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr Ismail, dekat sini.

Menurut penganjurnya, Yusmarul Ariff, 27, Femes Bazaar akan bermula pada Sabtu dan hari ini dan para pengunjung dapat membeli belah dengan nilai harga yang sangat berpatutan selain dapat beramah mesra dengan selebriti kegemaran masing-masing.

“Ini merupakan penganjuran pertama yang melibatkan ramai selebriti dan ternyata ia benar-benar meriah apabila Rasta dipenuhi dengan pengunjung yang terdiri daripada golongan muda terutamanya.

“Menarik lagi, seramai 35 daripada mereka merupakan pengusaha blog yang sudah mempunyai nama di laman sosial seperti Facebook dan Twitter juga turun padang untuk mempromosikan produk mereka,” katanya ketika ditemui di Rasta bersama 16 peniaga selebriti di Rasta, petang Sabtu.

Antara selebriti yang terlibat ialah Sazzy Falak, Aishah Sinclair, DJ Fuzz, Kilafairy, Mizz Nina, Noh Salleh, Forteen, Karl Shafek, Raja Farah, Intan Ladyana, Kamal Adli dan ramai lagi.

Femese bazaar dibuka dari pukul 10 pagi hingga 5 petang.

Kebanyakan jualan barangan telah diturunkan kepada harga yang jauh lebih murah berbanding dengan harga asal yang biasa dijual di laman internet mahupun kedai.

Salah seorang selebriti, Kilafairy yang mempromosikan jenama pakaian miliknya iaitu ‘Rack’ memberitahu, pakaiannya juga dijual dengan potongan harga yang sangat berpatutan.

“Alhamdulillah, sepanjang seharian berniaga, saya menerima ramai pengunjung dan mereka sangat berpuas hati dengan harga yang ditawarkan,” ujarnya.

Selain itu, gerai tapak Sazzy dan Aishah yang masing masing membawa pakaian jenama mereka iaitu SFbuSazzyFalak dan Bhumi Batik turut menerima kunjungan ramai sehingga memenuhi ruang pejalan kaki.

Sementara itu, gerai makan selebriti Datuk Aziz Satar iaitu Teratak Pak Ajis, menjadi meriah apabila pengunjung yang membeli belah mengambil kesempatan untuk berehat dengan menikmati Mee Rebus yang dijual pelkaon veteran itu.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");