Membawang Hari Ini

Bingkisan Maulidur Rasul Unic

UNIC menyemarakkan sambutan Maulidur Rasul pada tahun ini dengan menampilkan album, Selawat Relaksasi.

KEMUNCULAN album yang mengetengahkan zikir dan selawat sebagai taruhan melodi utama dalam berkarya kebelakangan ini nyata mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai.

Kebangkitan alunan zikir dan selawat dalam industri nasyid tempatan juga boleh disifatkan sebagai sesuatu yang amat memberangsangkan permintaannya.

Kumpulan nasyid tersohor tanah air juga, Unic tidak ketinggalan untuk merakamkan album genre tersebut.

Kini Unic muncul dengan album berjudul, Selawat Relaksasi sebagai buah tangan buat para peminat mereka.

“Album yang sarat dengan selawat ini telah disuntik dengan beberapa kelainan dari segi susunan muzik instrumentalnya, melodi serta elemen meditasi yang jelas ditonjolkan menerusi 13 track selawat yang diperdengarkan,” ujar eksekutif perhubungan awam Unicdotmy Pro Sdn. Bhd.@Unic Records, Nur Atilia Mansor.

Tambahnya, bersesuaian dengan sambutan Maulidur Rasul pada hari ini, album yang menyajikan himpunan selawat seperti Selawat Fatih, Selawat Syifa, Selawat Arzaq, Selawat Anwar dan banyak lagi ini nyata sangat tepat dijadikan pilihan pencinta Rasulullah SAW saat ini.

“Ini kerana ia mengandungi pelbagai pilihan selawat yang mendamaikan yang mana turut boleh dijadikan bahan untuk meredakan tekanan perasaan mahupun fikiran.

“Di samping itu, selain dapat meningkatkan kecintaan dan kerinduan terhadap Rasulullah SAW, lebih-lebih lagi pada hari keputeraan Baginda ini. Selawat yang terdapat dalam album ini juga turut disertakan bersama dengan maksud bagi setiap track pilihan.

ALBUM Selawat Relaksasi dikatakan mampu menenangkan perasaan dan fikiran.

“Oleh itu, pendengar akan lebih memahami, menjiwai dan menghayati tiap bait selawat yang dialunkan dalam album,” ujar Atilia.

Katanya: “Elemen meditasi yang cukup kuat dalam album ini turut berjaya membuai para pendengar dengan satu perasaan yang cukup melegakan tiap kali mendengarnya. Tambahan pula jika mereka berada dalam keadaan stres mahupun ketegangan fikiran.”

Selain itu menurut Atilia lagi, muzik hasil susunan Along Exist ini juga kedengaran begitu halus dan teliti dalam meresapi rohani dan jasmani pendengar.

“Unic juga percaya bahawa selawat dalam album ini juga mampu menurunkan gelombang di dalam badan pendengar sekali gus meletakkan pendengar sentiasa dalam keadaan tenang, aman dan lapang.”

Album terbitan Unic Records dan edaran oleh InTeam Records Sdn.Bhd ini sudah berada di pasaran dan setiap satu dijual dengan harga RM19.90 atau boleh dibeli di unicmyshop menerusi www.unic.my.

Sebarang pertanyaan atau tempahan mengenai album ini, sila hubungi pejabat urusan Unicdotmy Pro Sdn. Bhd. menerusi talian 03-6186 4300/03-6177 4225 atau e-mel [email protected].

– KOSMO

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");