Jenayah

Budak 7 tahun ditemui lemas di Sungai Pegang

BALING — Murid Tahun Satu Sekolah Kebangsaan Kuala Pegang, Baling yang dilapor hanyut di Sungai Pegang di Kampung Lela, Kuala Pegang di sini pada Jumaat lepas, ditemui tengah hari Sabtu.

Mayat Mohd. Fazrul Fitri Zaini, 7, ditemui seorang penangkap ikan yang sedang membaiki perahu di kampung Kuala Balut, 15 kilometer dari tempat kejadian, pada pukul 12.45 tengah hari.

Ketua Balai Bomba Dan Penyelamat Balai Bomba Baling, Abd. Kudus Abd. Malik, berkata mayat kanak-kanak itu dihantar ke hospital daerah Baling untuk bedah siasat.

Fazrul Fitri dilapor hilang di sungai itu Jumaat lepas ketika mengikut kakak dan rakan kakaknya berkelah berhampiran sungai berkenaan.

Operasi mencari dan menyelamat dijalankan anggota bomba, unit Pasukan Menyelamat di Air Bomba dan Penyelamat Sungai Petani, polis, anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dan Rela dengan bantuan penduduk kampung.

— BERNAMA

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");