Sukan Hari Ini

Panggilan ‘misteri’ Raja

Kapten Kelantan dipanggil sertai skuad Harimau untuk kelayakan Piala Asia

Kuala Lumpur: Pengendali skuad kebangsaan, Datuk K Rajagobal akhirnya memanggil kapten Kelantan, Mohd Badhri Radzi atau Piya untuk menjalani sesi latihan pusat Harimau Malaya menghadapi perlawanan persahabatan antarabangsa dan pusingan kelayakan Piala Asia 2015 menentang Yaman, 22 Mac ini.

Keputusan Rajagobal itu satu kejutan kerana sebelum ini kapten Kelantan itu disisihkan walaupun pemain tengah berkenaan terbukti memainkan peranan penting membantu The Red Warriors (TRW) menjulang tiga kejuaraan musim lalu.

 Malah, tindakan Raja itu mencetuskan persoalan adakah dia tunduk dengan desakan atau sebagai satu ‘permainan’ untuk memuaskan hati peminat yang sebelum ini begitu lantang mengkritik senarai pelatih pilihannya dalam membarisi Harimau Malaya.
 Namun, hujah ketika ini menjurus kepada satu perdebatan apakah Piya akan menyahut panggilan itu? Ia masih menjadi tanda tanya apa lagi pengurus pasukan, Datuk Seri Subahan Kamal menegaskan tempat Piya dalam skuad kebangsaan belum terjamin meskipun dia dipanggil menjalani sesi latihan berkenaan.
– BH Online
Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");