Perak Hari Ini

Hamidah Enggan Minta Maaf Kepada Dr Lee, Salahkan Penyokong PKR

Calon Barisan Nasional (BN) di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Rapat, Datuk Hamidah Osman menafikan beliau bertindak ganas semasa pertengkaran dengan calon Parti Keadilan Rakyat untuk Parlimen Gopeng, Dr Lee Boon Chye dan para penyokongnya.

“Semasa saya berkempen di tempat lain, Dr Lee mendekati pusat operasi saya di Taman Tasik Permai dengan niat untuk membina pusat operasinya di kawasan berdekatan.

“Pekerja parti BN tidak berpuas hati dan memaklumkan saya mengenai situasi itu, jadi saya bergegas ke sana dan bercakap dengannya,” katanya ketika dihubungi The Star.

Menurut Hamidah, perbincangan menjadi tegang dan penyokong kedua-dua parti mula menolak antara satu sama lain.

“Saya turut ditolak dan pada satu tahap kasut saya tercabut.

“Saya terdengar kamera penyokong PKR rosak akibat dalam insiden itu tetapi saya tidak bertanggungjawab secara langsung terhadapnya,” kata Hamidah.

Hamidah turut menafikan beliau menarik kolar baju Dr Lee ketika pergaduhan itu.

“Adalah tidak masuk akal mendakwa seorang wanita akan melakukan perkara seperti itu,” katanya.

Hamidah berkata beliau tidak akan tunduk dengan permintaan Dr Lee yang menuntutnya supaya meminta maaf secara terbuka kerana dia tidak pernah melakukan apa-apa kesalahan.

“Dr Lee yang mencetuskan provokasi terhadap BN Sungai Rapat dengan berhasrat untuk membina pusat operasi berhampiran dengan kami.

“Walaupun beliau mendakwa mereka telah melakukan perkara sama pada pilihan raya 2008, ia adalah khemah biasa pada waktu itu dan bukannya pusat operasi yang besar.

– mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");