Isu Panas

Perjuangan PAS Mengelirukan – Pengerusi BN Terengganu

Perjuangan PAS dilihat mengelirukan rakyat apabila mengeluarkan kenyataan bertentangan berhubung sesuatu isu iaitu perkara yang “dikatakan tidak boleh” sebelum ini tetapi kini “dikata boleh”.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said berkata antara contoh kenyataan yang mengelirukan itu ialah pemimpin parti itu sebelum ini mengatakan haram bagi Umno bekerjasama dengan parti bukan Islam seperti MCA.

“Tetapi kini mereka (PAS) boleh pula berkawan dengan DAP dan tidak haram,” katanya ketika berucap pada majlis perjumpaan Menteri Besar Terengganu dengan jentera pilihan raya BN Kuala Besut di Besut pada Selasa.

Turut hadir, calon BN bagi kawasan Parlimen Besut, Datuk Seri Idris Jusoh dan calon BN di kerusi Dewan Undangan Negeri Kuala Besut, Dr A Rahman Mokhtar.

Idris ketika berucap sebelum itu berkata perjuangan PAS sejak akhir-akhir ini makin mengarut.

“Dulu dia (PAS) kata suara wanita aurat, tetapi sekarang dia ambil pula artis-artis wanita jadi calon pilihan raya umum kali ini,” katanya.

Beliau berkata, PAS kini sanggup mengambil artis untuk menjadi calon sebagai wadah perjuangan mereka pada pilihan raya umum ke-13 ini.

PAS meletakkan penyanyi Aishah atau nama sebenarnya, Wan Aishah Wan Ariffin bertanding di kerusi Parlimen Jempol, Negeri Sembilan untuk menentang calon BN, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.

-BERNAMA

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");