Sukan Hari Ini

Sathia kesal penganjur tidak sedia padang

Nada kecewa terpacul daripada mulut jurulatih Tentera B Sathianathan, bukan akibat kekalahan 1-3 skuad bimbingannya kepada Lions XII kelmarin, sebaliknya kegagalan pihak bertanggungjawab menyediakan padang latihan di Stadium Jalan Besar sebelum perlawanan.

“Agak malang apabila kami tidak dapat berlatih sebelum perlawanan. Ikut peraturan kami sepatutnya diberi peluang berlatih di Stadium Jalan Besar, tetapi atas sebab yang saya pun tidak tahu puncanya, maka kami tidak dibenarkan berlatih di padang rumput tiruan.

“Mereka ada menyediakan padang latihan, tetapi padang berkenaan tidak sama dengan Stadium Jalan Besar. Jadi, kami ambil keputusan tidak menjalani latihan. Mungkin musim depan kami perlu datang lebih awal seminggu sebelum perlawanan untuk berlatih di padang itu,” katanya.

Sundramoorthy kagum

Pengendali skuad The Gladiators itu mengakui padang rumput tiruan berkenaan menimbulkan masalah kepada pemainnya apabila gagal beraksi dengan konsisten dan kesempatan itu diambil Lions XII untuk mencipta kemenangan.

Apapun, Sathianathan tidak panik dengan kekalahan itu apabila menyifatkan peluang Tentera masih terbuka untuk bangkit dan berusaha mengejar Lions XII yang kini selesa menerajui takhta Liga Super selepas mengutip 27 mata.

Sementara itu, pengendali Lions XII, V Sundramoorthy kagum dengan persembahan anak didiknya ketika dua tonggak utama, Baihakki Khaizan dan Safuwan Baharuddin tidak dapat beraksi akibat penggantungan namun kesebelasan yang diturunkan mempamerkan aksi terbaik untuk catat kemenangan.

– BERITA HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");