Membawang Hari Ini

Betty Benafe Umum Jantina Anak Dalam Program TV

beety

Pelakon dan penyanyi Betty Banafe akan mendedahkan jantina kandungannya yang sudah masuk minggu 18 dalam sebuah program televisyen yang akan diumumkan dalam masa terdekat ini.

Betty atau nama sebenarnya Betty Ibtisan Abu Bakar Banafe, 34, berkata, program yang turut disertai oleh pelakon Yasmin Hani itu akan memfokuskan kepada ibu yang pertama kali mengandung.

“Buat masa ini saya ingin merahsiakan dahulu jantina bayi saya kerana akan membuat pengumuman itu menerusi program tentang ibu hamil yang akan disiarkan dalam masa terdekat ini.

“Program itu juga akan memfokuskan saya dan Yasmin sebagai ibu yang pertama kali mengandung selain memaparkan perjalanan dan cabaran sepanjang kehamilan,” jelasnya kepada mStar Online.

Betty dan suaminya, Bruce Darghous yang berdarah kacukan England dan Lebanon berkahwin pada 8 Disember 2012.

Dalam perkembangan sama, Betty berkata, sejak mengandung suaminya menjadi seorang yang penyayang dan sangat menitikberatkan tentang kesihatan dan keselamatan dirinya.

Jelas Betty, suaminya juga melarang dia keluar daripada rumah sekiranya tidak mempunyai sebarang urusan selain menyuruhnya berehat dengan cukup.

“Pada awal kandungan dulu saya akui memang lemah dan tiada tenaga sehingga saya kehilangan berat empat kilogram dan ia cukup merisaukan suami.

“Walaupun sekarang sudah kembali bertenaga dan mampu membuat kerja tetapi suami sering menyuruh saya berehat dan tidak melakukan kerja-kerja berat,” katanya yang dijangka bersalin pada Disember depan.

Sementara itu, Betty berkata, dia tidak bercadang untuk berehat sepanjang tempoh kehamilannya dan akan terus menerima tawaran selagi terdaya.

Jelas Betty, dia sudah terbiasa dengan rutin hariannya yang sibuk dan enggan menjadikan berbadan dua sebagai alasan untuk dia berehat.

“Selagi saya kuat, saya akan bekerja. Lagipun saya dah biasa bekerja dan memang tidak boleh duduk diam. Suami juga benarkan saya kembali bekerja cuma perlu berhati-hati dan menjaga kesihatan,” jelasnya.

Betty juga baharu sahaja selesai menjalani penggambaran sebuah telefilem untuk siaran TV9 selain tampil dengan single berjudul Tak Sengaja.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");