Jenayah

‘Haruan’ didakwa baham anak kandung

TERTUDUH

KOTA BHARU: Seorang penganggur dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas tuduhan merogol anak kandungnya, tahun lalu.

Lelaki berusia 43 tahun itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya negeri, Asmah Azahari.

Dia didakwa melakukan persetubuhan dengan anak keempat dari enam beradik itu di alamat Kampung Aman, Kandis, Bachok, antara jam 10 dan 9 pagi, November 2012.

Dakwaan dibuat mengikut Seksyen 376(3) Kanun Keseksaan.

Jika sabit kesalahan, tertuduh boleh dihukum penjara tidak kurang lapan tahun dan tidak lebih 30 tahun dan boleh juga dikenakan tidak kurang 10 kali sebatan.

Ketika tuduhan dibacakan, tertuduh yang berada dalam kadang pesalah, beberapa kali menggelengkan kepalanya.

Hakim Ahmad Bazli Bahruddin kemudian menetapkan tarikh lain untuk sebutan semula kes berkenaan dan tidak membenarkan tertuduh diikat jamin selepas mengambil kira saksi-saksi kes yang terdiri daripada ahli keluarga. Kes tersebut bersambung pada 1 Ogos depan.

-SINAR HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");