Berita Hari Ini

Pasangan Blogger Seks Bimbang Keselamatan Diri Mereka

Pasangan blogger seks, Alvin dan Vivian ketika berjalan keluar dari kompleks mahkamah diiringi peguam mereka.
Pasangan blogger seks, Alvin dan Vivian ketika berjalan keluar dari kompleks mahkamah diiringi peguam mereka.

KUALA LUMPUR: Pasangan blogger seks Alvin Tan dan Vivian Lee – yang dikenali umum sebagai Alvivi – mungkin perlu berasa bimbang dengan keselamatan mereka sekarang apabila telah dibebaskan dengan ikat jamin.

Peguam pasangan itu, Chong Joo Tian, ??berkata, jika terdapat sebarang ancaman dibuat terhadap mereka, mereka akan “membuat laporan polis dan meminta perlindungan polis”.

“Tetapi ini adalah langkah awal keselamatan kerana ikat jamin baru diberikan,” katanya kepada The Star Online.

Pasangan itu telah dihujani dengan ancaman selepas mereka mencatatkan ucapan ‘Ramadan’ yang menimbulkan kontroversi pada laman peminat Facebook mereka.

Semua pengguna Facebook dan Twitter berlainan agama dan latar belakang dan kaum serta-merta mengutuk pasangan ini melalui media sosial.

Ramai telah mengancam kesejahteraan mereka di Facebook dan berkongsi butir-butir peribadi mereka seperti alamat, nombor kad pengenalan, dan butiran saudara-mara.

Gambar pasangan ini dengan kapsyen ‘KILL – Jika anda mencederakan atau membunuh ‘sampah’ ini di depan saya, saya akan bertindak seolah-olah tidak melihatnya juga telah tersebar di Facebook.

Kutukan bertalu-talu membawa Alvivi menulis ‘tweet’ dari akaun Twitter mereka kini yang telah dinyahaktifkan, merayu supaya ia dihentikan.

Mereka berkata ancaman begitu menyebabkan mereka tidak selesa dan mereka tidak dapat makan atau tidur.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");