Membawang Hari Ini
Like

Percaturan baru 6ixth Sense

July 19, 2013
608 Views
0 Comments
2 minutes read
Percaturan baru 6ixth Sense

six sen

SEMPENA Ramadan, 6ixth Sense muncul dengan single terbaru mereka, Bukan Milik Kita ciptaan sepenuh oleh vokalisnya, Adi.

Mula mendapat tempat di corong-corong radio serta di Youtube, Adi berkata, lagu tersebut membawa pendengar menghayati mesej keikhlasan dan kebenaran yang dilalui setiap insan.

“Lagu ini lebih ke arah Islamik dan diinspirasi berdasarkan kehidupan yang kita lalui seharian.

“Ia juga merupakan kelainan yang ingin kami tonjolkan. Sekali gus membuktikan 6ixth Sense bukan saja band yang mendendangkan lagu-lagu pop atau rock, sebaliknya juga lagu ketuhanan,” katanya.

Dalam masa sama, 6ixth Sense yang turut dianggotai Gjie, Wan, Ayoy dan Athan, kini sedang giat mempromosikan album The Best 6ixth Sense, ke Indonesia.

“Ia merupakan kompilasi lagu-lagu terbaik kami dari album pertama hingga ketiga dilancarkan di sana.

“Pilihan lagu pula berdasarkan sambutan yang diterima oleh peminat terhadap lagu kami,” katanya.

Ditebak mengenai sambutan peminat Indonesia terhadap album tersebut, Adi berkata, mereka masih baru di sana walaupun sudah ditubuhkan sejak 2005 lagi.

“Kami masih baru di sana. Sebelum ini pernah masuk ke pasaran Indonesia, tetapi tidak pernah membuat promosi dalam skala lebih besar.

“Kalau ditanya mengenai peminat, kami belum tahu lagi. Tapi penerimaan lagu kami setakat ini menerima maklum balas positif,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Adi berkata, 6ixth Sense akan memperkenalkan artis sulung di bawah syarikat produksi mereka, Puteh Enterprise tidak lama lagi.

“Kumpulan Sakura yang dianggotai lima anak muda ini akan diperkenalkan secara rasmi pada masa akan datang.

“Mereka merupakan percubaan pertama kami dalam bidang ini.

“Ia sebagai test market dan mereka akan membawa muzik genre pop nanti,” katanya.

-Mstar

Komen & Pendapat

Leave a Reply