Membawang Hari Ini

Mamat (Sepah) Sudah Temui Pengganti Fida Ibrahim

mamat

KUALA LUMPUR: Selepas putus cinta denga pelakon Rafidah Ibrahim (Fida), pelawak Mamat (Sepah) mengakui sudah menemui pengganti dan kini sedang menjalin hubungan dengan seorang pelajar Management and Science University (MSU) bernama Nurul Syafiqa Zakaria, 23.

Mamat atau nama sebenarnya, Mohd Noor Murad, berkata, hubungan cinta dengan pelajar yang mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa itu mula dijalinkan pada setahun lalu.

“Kami berkenalan ketika nama saya jatuh gara-gara kontroversi, bukan ketika hidup senang.

“Kerana Syafiqa juga, saya mendapat semangat baharu untuk teruskan kerjaya di bidang seni ini.

“Alhamdulillah, dia merupakan orang yang sangat istimewa selepas keluarga saya,” katanya.

Tambah Mamat, dia juga mahu memperisterikan Syafiqa secepat mungkin namun perlu menghormati masa dan pelajaran waniata itu yang perlu diselesaikan dahulu sebelum meneruskan harat untuk berumah tangga.

Pada acara Anugerah Lawak Warna yang berlangsung pada Jumaat lalu di Istana Budaya, Mamat buat pertama kalinya mendedahkan Syafiqa kepada umum.

Sementara itu, ditanya mengenai perkembangan karier seninya, kata Mamat dia kini sedang mula mengukuhkan semula kerjaya yang pernah jatuh seketika terutamanya ketika dilanda kontroversi hubungan cintanya dengan Fida serta perpecahan kumpulan Sepah sekitar tahun 2011.

Bagaimanapun, Mamat berkata dia mahu memandang ke hadapan dan enggan mengingati kenangan lalu agar lebih positif dalam kerjayanya.

Malah Mamat kini cukup berbangga apabila melihat rakan-rakannya daripada kumpulan Sepah iaitu Jepp dan Shuib berjaya di bidang seni lawak.

“Dahulu saya yang tubuhkan Sepah dan apabila kami membuat haluan masing-masing, saya berharap sangat agar salah seorang daripada kami dapat mengharumkan nama Sepah. Dan kini saya dapat lihat kejayaan Jepp dan Shuib.

“Sikit pun saya tidak cemburu,malah berbangga dengan mereka. Sekarang ini saya pula mahu mengukuhkan kerjaya saya. Moga para peminat menerima saya dalam industri komedi tempatan ini,” ujarnya.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");