Sukan Hari Ini

RM1 juta setahun untuk Amri

AMRI

JDT beri tawaran lumayan musim depan

Kuala Lumpur: Tawaran lumayan dari kelab lain antara punca utama Selangor gagal mengekalkan 10 pemainnya musim depan termasuk penyerang berbisa, Amri Yahyah yang dikatakan bakal menerima gaji sekitar RM85,000 sebulan bersama Johor Darul Takzim (JDT).

Sekurang-kurangnya tiga kelab dilaporkan sudah mula berunding dengan 10 pemain berkenaan sejak awal bulan ini dan pihak pengurusan Selangor tidak berupaya membuat tawaran balas memandangkan gaji yang ditawarkan terlalu tinggi.
“Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) masih menunggu jumlah dana yang disediakan untuk pasukan musim depan, tetapi jika berdasarkan bajet tahun ini sudah tentu persatuan tidak mampu untuk mengatasi tawaran kelab-kelab berkenaan.

“FAS juga terpaksa melepaskan Amri kerana gaji yang ditawarkan terlalu tinggi, lagipun ia baik untuk masa depan pemain itu yang sudah lama bersama Selangor. Beberapa pemain juga bakal menyusul jejak Amri tetapi proses rundingan sedang berjalan,” kata sumber yang rapat dengan FAS.

-BERITA HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");