Membawang Hari Ini

Adam nafi rumah tangga goyah

adam kawen

MENGUCAP panjang apabila membaca kisah rumah tangga pasangan pengantin baharu, Adam AF2 dan isterinya Fiza (bekas anggota kumpulan Elite) yang kini dikatakan sedang goyah tersenarai dalam sebuah akhbar tempatan keluaran Ahad lalu.

Penulis akhbar tersebut mendakwa memperoleh berita tersebut (rumah tangga Adam, Fiza goyah) daripada seorang sumber yang juga kru penerbitan sebuah produksi baharu.

Antara yang terkandung dalam artikel akhbar tersebut menyebut Adam atau nama sebenarnya, Mohd. Aizam Mat Saman, 30, cemburu apabila melihat isterinya, Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim, 32, berbual dengan bekas kekasih ketika mereka secara kebetulan bertemu di sebuah stesen minyak.

Pergaduhan yang disifatkan penulis itu seperti ‘perang dunia ketiga’ bermula apabila pasangan tersebut pulang ke rumah.

Sumber kepada penulis itu juga memaklumkan, semasa pertelingkahan antara Adam dan Fiza terjadi, penyanyi yang kini mempunyai sebuah pusat perubatan Islam sendiri iaitu Nur Khalifah Al-Hasani di Kota Damansara, Selangor itu sempat mempertikaikan kisah silam isterinya itu dengan dakwaan negatif.

Akibatnya, mereka bergaduh besar sehingga terkeluar perkataan yang tidak sepatutnya keluar daripada mulut seorang isteri kepada suaminya.

Sumber tersebut juga menyebut, Fiza telah memaki Adam kerana tidak puas hati dengan sikap suaminya yang kuat cemburu itu. Akibatnya, rumah tangga pasangan suami isteri yang berlangsung kira-kira sebulan lalu itu goyah.

Adam dan Fiza, sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz dalam majlis akad nikah di dewan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), pada 26 September lalu.

Enggan peminat membuat pelbagai andaian buruk, Kosmo! cuba menghubungi Adam untuk mendapatkan kepastian berhubung perkara tersebut.

Adam yang sedang menjamu selera bersama isteri dan dua anak tirinya, Ferra Arynna, 5, dan Feeeya Adyrra, 4, ketika dihubungi, tersentak tatkala diberitahu akan hal itu.

Kosmo!: Adam, sila komen mengenai dakwaan yang mengatakan rumah tangga anda kini sedang goyah?

ADAM: Apa yang terjadi antara kami (Adam dan Fiza) tidaklah sehingga rumah tangga menjadi goyah.

Jadi, adakah benar pertelingkahan terjadi selepas Fiza bertemu dan berbual dengan bekas kekasihnya di sebuah stesen minyak?

Ya, memang ada pertemuan berlaku tetapi apa yang terjadi selepas itu bukan pergaduhan, sebaliknya perbincangan atau muzakarah antara suami dan isteri. Saya sekadar menasihatinya (Fiza).

Bagaimana pula dengan dakwaan yang mengatakan Fiza maki anda kerana sikap kuat cemburu anda?

Itu semua fitnah! Seorang isteri tidak akan buat macam itu (maki) kepada suaminya.

Apakah perasaan anda apabila cerita-cerita tidak benar mengenai anda dan isteri ditulis?

Saya tidak reda dengan apa yang ditulis oleh wartawan itu. Dalam setiap rumah tangga, Allah akan berikan ujian. Kalau benar sekalipun pergaduhan terjadi, ia tidak perlu dihebah-hebahkan.

Jangan kerana mahu menjual akhbar sanggup memporak-perandakan rumah tangga orang. Bayangkan akhbar tersebut dibeli beratus-ratus ribu orang dan kisah rumah tangga saya dibaca.

Apakah tanggapan mereka? Baru kahwin tetapi sudah dilanda masalah. Berita seperti ini yang saya tidak mahu.

Apakah tindakan anda selepas membaca dakwaan tersebut?

Saya mahu sumber iaitu kru penerbitan sebuah produksi baharu yang dimaksudkan penulis itu tampil ke depan. Saya mahu sumber dan penulis akhbar tersebut sama-sama tampil ke depan membuktikan kesahihan cerita yang dikeluarkan.

Adakah anda pelik bagaimana seorang kru penerbitan sebuah produksi boleh bercerita tentang rumah tangga anda? Dari mana dia peroleh cerita hal dalam rumah tangga anda?

Disebabkan itu, saya mahu mereka tampil ke depan bukti kesahihan cerita tersebut.

Apakah perkembangan seni anda dan isteri sekarang?

Saya masih fokus dengan pusat perubatan Islam milik saya. Pada masa yang sama, single terbaharu saya berjudul Pengodam Jiwa sedang dimainkan di corong- corong radio.

Itu adalah lagu rancak terakhir saya. Selepas ini, saya tidak lagi menari ketika membuat persembahan.

Sekadar menyanyi sahaja. Lagu-lagu saya selepas ini juga akan lebih santai seperti konsep lagu-lagu Anuar Zain.

Fiza pula, masih lagi berlakon. Cuma watak-watak yang diterima mestilah menjaga batas-batas seorang isteri. Tiada sebarang sentuhan walaupun berlapik atau tercuit. Buat masa ini, Fiza sedang menjalani penggambaran drama berjudul Istiraj untuk TV Alhijrah.

– KOSMO

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");