Jenayah

Empat buruh ladang dituduh membunuh

4 dituduh

KULAIJAYA – Empat buruh ladang dihadapkan ke mahkamah majistret, di sini, semalam, atas kesalahan membunuh dua lelaki, dua minggu lalu.

Bagi pertuduhan pertama, tertuduh, R Jayachandiran, 22; P Ramunaidu, 31; T Kumaresan, 21; dan seorang remaja lelaki bawah umur berusia 17 tahun didakwa bersama seorang lagi yang masih bebas membunuh S Visva Nathan, 48, di kawasan kebun
getah di Saleng, Senai, antara kira-kira jam 6 petang 17 Oktober dan kira-kira pukul 1.30 pagi, 18 Oktober.

Manakala, bagi pertuduhan kedua, keempat-empat tertuduh didakwa bersama seorang lagi yang masih bebas membunuh M Kalaiselvan Mudaliar, 38, di tempat, waktu dan tarikh sama.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 149 kanun sama yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati, jika sabit kesalahan.

Keempat-empat lelaki itu bagaimanapun, mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan dalam Bahasa Melayu dan Tamil di hadapan Majistret, Ahmad Farid Ahmad Kamal, namun tiada pengakuan direkodkan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Siti Asmah Zainal Ariffin, manakala semua tertuduh tidak diwakili peguam.

Mahkamah menetapkan 11 Disember depan untuk tarikh sebutan semula kes bagi penyerahan dokumen berkaitan termasuk laporan bedah siasat dan asid deoksiribonukleik (DNA).

-Sinar harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");