Jenayah

Ibu lesap tinggal bayi

nurin alia

Johor Bahru: Seorang wanita berusia 37 tahun yang memberi alasan sibuk mencari keluarga angkat untuk bayi perempuannya berusia tiga bulan sejak Julai lalu, sebelum dia menghilangkan diri menyebabkan masa depan anaknya itu tidak terbela.

Pelindung Kanak-Kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kulaijaya Jamalluddin Hassan berkata, wanita itu melahirkan bayinya di Hopsital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, Kulaijaya pada 26 Julai lalu.
Bagaimanapun, katanya, wanita berkenaan bertindak meninggalkan bayi berkenaan sebelum bayi itu dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 19 Ogos lalu.

Menurutnya, bayi berkenaan yang dinamakan Nurin Alia Abdullah diberi perlindungan di Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Sinar Juita.

“Pada 21 Ogos lalu, ibu kandung kanak-kanak berkenaan datang ke pejabat kami bagi membincangkan mengenai anaknya dan memaklumkan ingin menyerahkannya kepada saudara.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");