Isu Panas

Nafi wujud desakan kekal 3 naib presiden Umno

mt

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menafikan dakwaan wujud desakan terhadap perwakilan untuk mengekalkan tiga naib presiden parti itu pada pemilihan Oktober ini.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Dalam Negeri menyifatkan dakwaan itu sebagai spekulasi semata-mata kerana jawatan naib presiden parti memang terbuka untuk ditandingi.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini ketika mengulas dakwaan penulis buku dan blogger (Shahbudin Husin) yang disiarkan dalam beberapa portal berita bahawa terdapat kempen dalam parti supaya tiga naib presiden Umno sedia ada, dikekalkan.

Ahmad Zahid dan dua lagi penyandang, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dan Datuk Seri Shafie Apdal dicabar tiga individu iaitu Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir, bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam dan Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd Isa Samad pada pemilihan parti 19 Oktober ini.

Ahmad Zahid turut menegaskan bahawa beliau akan mematuhi garis panduan yang ditetapkan jawatankuasa pemilihan parti dalam berkempen, dan semua calon yang bertanding seharusnya melakukan perkara sama.

“Kita hanya bertemu dengan perwakilan dalam majlis, terutama yang dianjurkan oleh Badan Perhubungan Umno Negeri-Negeri,” katanya.

– Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");