Jenayah

Polis buru anggota keenam ‘Geng Ah Fatt’ samun rumah VVIP

jenayah

KUALA LUMPUR 16 Okt. – Polis sedang memburu seorang lagi anggota ‘Geng Ah Fatt’, iaitu lelaki Indonesia, yang terlibat dalam kes samun sebuah rumah orang kenamaan di Bukit Antarabangsa, Hulu Klang dekat sini Jumaat lepas.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, suspek yang dikenali sebagai Ahmad Mohammed, berusia lingkungan 40-an, itu dipercayai masih berada di sekitar Lembah Klang.

“Kumpulan itu dianggotai enam orang. Suspek pertama ditembak semasa melakukan kes samun di sebuah rumah VVIP di Bukit Tunku di sini pada April tahun lepas manakala empat suspek lagi ditembak mati Jumaat lepas.

“Suspek keenam masih diburu. Jika dapat berkas suspek ini, polis berjaya menumpaskan kumpulan ini dan menyelesaikan lima kes samun rumah VVIP sebelum ini serta dua kes samun di Bukit Antarabangsa baru-baru ini,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur di sini, Rabu.

Pada Jumaat lepas, empat lelaki asing itu ditembak mati di rumah pangsa Program Perumahan Rakyat (PPR) di Hiliran Ampang, dekat sini pada 12.20 tengah hari selepas menyamun rumah orang kenamaan di Bukit Antarabangsa, Hulu Klang kira-kira 3 pagi. – BERNAMA

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");