Isu Panas

Kalau Anwar tak betul pun kita gulingkan

anwar

PUCHONG – “Kalau Anwar tidak betul pun kita gulingkan,” demikian kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR, Dr Syed Husin Ali.

Menurut beliau, tindakan itu tidak terhad kepada PKR sebaliknya ia juga wajar dilakukan oleh perwakilan mana-mana parti jika melihat pucuk pimpinan parti tidak berada di landasan yang betul.

“Kita wajib gulingkan pemimpin kalau sudah tidak betul, walaupun saya sendiri dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Kalau lihat pemimpin sudah tidak betul, kita wajib gulingkan mereka (pemilihan),” katanya dalam ucapan di Centre For Reform, di sini, hari ini.

Jelas Syed Husin, ahli dan perwakilan parti wajib memberi teguran dan kritikan kepada pimpinan utama dalam membawa pembaharuan dalam hala tuju parti.

Menurutnya, kritikan juga perlu dilakukan sepanjang masa bagi membolehkan parti menambah baik kelemahan sedia ada agar diterima rakyat dan kekal relevan di negara ini.

Tambah beliau, kelemahan parti pemerintah hari ini apabila pemimpin mereka enggan menerima kritikan dan teguran sekali gus membuktikan sistem feudal masih kekal dan menebal dalam pentadbiran negara.

-SINAR HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");