Membawang Hari Ini

Linda yakin masih popular

TELEMOVIE SUHAN

LINDA diapit oleh Zulhuzaimi (kiri) dan Zul Suphiaan yang bergandingan dengannya dalam telemovie Mengapa Ku Diseksa:-

SELEPAS meraih populariti bersama kumpulan Elite pada zaman remajanya, Linda Rafar yang kini berusia 34 tahun, aktif sebagai pelakon.

Bagaimanapun, minatnya dalam bidang nyanyian tidak pernah ditinggalkan. Buktinya pada tahun 2005, ibu kepada empat orang anak ini pernah menghasilkan album duet berjudul S.I.S pada tahun 2005 bersama adiknya, Diana Rafar.

Terbaharu, Linda yang ditemui di lokasi penggambaran telefilem untuk Tribute P. Ramlee yang berjudul Mengapa Ku Diseksa di Rawang, Selangor, baru-baru ini memberitahu, dia bakal kembali memeriahkan industri seni suara.

Ikuti temu bual Kosmo! bersama isteri kepada pelakon Syed Aiman Syed Mahmud ini.

Kosmo!: Apakah yang membuatkan Linda ingin merakamkan album selepas sekian lama?

LINDA: Selepas kumpulan Elite berpecah, saya sebenarnya masih aktif menyanyi setiap minggu, cuma orang tidak tahu sebab saya jarang muncul di media. Jemputan yang tidak putus-putus itu membuktikan saya masih lagi laris sebagai penyanyi. Jadi, saya fikir lebih baik keluarkan album.

Adakah Linda yakin album itu akan mendapat sambutan kerana semua kos album ditanggung anda sendiri?

Saya menghasilkan mini album iaitu enam buah lagu sahaja. Setakat ini sudah ada dua buah lagu, iaitu Cun Melecun dan Dia. Penerimaan peminat saya tidak tahu tetapi saya berusaha mencari lagu yang terbaik.

Zaman Elite sudah berlalu, adakah Linda yakin anda masih popular?

Susah saya nak cakap. Apa yang saya lihat, rezeki anggota Elite sampai hari ini masih ada. Cuba lihat anggota Elite yang lain, walaupun sudah tidak menyanyi, ada yang berlakon, berniaga dan ada yang sudah tidak aktif tetapi mereka masih lagi meraih perhatian khalayak. Maknanya kami semua masih panas dalam pasaran.

Apakah yang Linda harapkan apabila kembali menyanyi?

Sasaran saya bukan lagi untuk meraih populariti kerana semua itu saya sudah peroleh ketika bersama Elite. Apa yang saya harapkan, hanya untuk memeriahkan industri dan bidang seni sebenarnya terapi untuk diri saya sendiri.

Khabarnya Linda sudah memperlahankan kerjaya sebagai pelakon. Apakah sebabnya?

Sekarang saya sudah memiliki keluarga dan juga perniagaan produk kecantikan yang dikongsi bersama rakan iaitu LR Flawless Skincare. Waktu saya terbatas, jadi saya amat memilih tawaran lakonan. Jika penggambaran mengambil tempoh yang panjang dan di luar Kuala Lumpur, saya tidak akan terima.

Adakah Linda menggunakan populariti diri untuk melariskan produk?

Ya, saya akui perkara itu. Sebagai artis, saya mempunyai pengikut yang ramai di Facebook, Twitter dan Instagram. Jadi, saya menggunakan

platform yang ada untuk mempromosikan produk secara percuma. Lebih mudah orang mengenali produk saya kerana saya artis dan saya sendiri menjadi duta kepada produk keluaran sendiri.

Setakat ini bagaimanakah progres perkembangan perniagaan anda?

Alhamdulillah, sejak produk dipasarkan lima bulan lepas saya sudah ada 50 orang stokis dan 100 ejen di seluruh negara. Selalunya peminat tanya apa rahsia kecantikan saya, jadi produk inilah yang saya kongsi bersama mereka.

– KOSMO

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");