Jenayah

Ketuk kepala isteri dengan batu lesung

crimeKUALA TERENGGANU – Dipercayai tekanan mental, seorang suami bertindak agresif mengetuk kepala isterinya menggunakan hulu batu lesung sehingga mengalami kecederaan, dalam satu keja-dian di kediaman mereka di Kampung Beladau Selat, di sini, Rabu lalu.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 9.30 pagi itu hanya disedari anak saudara mangsa, 32, yang secara kebetulan berada berhampiran rumah pasangan suami isteri itu.

Menurut sumber, anak saudara mangsa hanya menyedari insiden itu selepas ternampak mangsa, 30-an, keluar dari rumah menahan kesaki-tan dengan keadaan kepala dipenuhi darah.

“Terkejut dengan situasi itu, anak saudaranya terus bertanyakan punca kecederaan itu dan dalam kesakitan, mangsa memaklumkan kepalanya cedera akibat diketuk menggunakan hulu lesung batu oleh suaminya.

“Melihatkan keadaan mangsa yang semakin lemah mungkin disebabkan kehilangan banyak darah, kakak mangsa yang secara kebetulan turut berada di tempat keja-dian menghantar mangsa ke klinik untuk menerima rawa-tan susulan,” katanya.

Jelas sumber, bimbang akan keselamatan mangsa pada masa akan datang, anak saudaranya mengambil keputusan membuat laporan di Balai Polis Chabang Tiga, di sini, beberapa jam kemudian.

“Menurutnya, dia sendiri tidak pasti kenapa bapa saudaranya itu tergamak bertindak sedemikian kepada mangsa, bagaimanapun, dia mengesyaki mungkin kerana tekanan mental memandangkan sebelum ini, bapa saudaranya itu ada memiliki rekod penyakit berkenaan.

“Tetapi, bapa saudaranya sebelum ini tidak pernah bertindak agresif, walaupun pernah mengamuk tetapi tidak pula sehingga mencederakan sesiapa,” katanya.

Difahamkan suspek yang berusia 32 tahun itu telah ditangkap pada hari sama laporan dibuat dan kes disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan.

Bagi kesalahan itu, suspek boleh dihukum penjara sehingga tiga tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada hukuman berkenaan sekiranya disabitkan kesalahan.

Sementara itu, Ketua Polis daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan kejadian.

– SINAR HARIAN

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");