Membawang Hari Ini

Kim Wansun jadi profesor universiti

Kim Wansun

Apabila seseorang sudah cukup berjaya dan diakui kehebatannya, pasti sekali artis berkenaan boleh meluaskan pula sayap berbakti ke lapangan lain termasuk juga pendidikan.

Begitulah tempias yang dialami sendiri pe­nyanyi jelita Kim Wan Sun apabila bakal menjejakkan kaki­nya ke universiti untuk melakukan kerja profesor pula tidak lama lagi.

Ditugaskan di Universiti Kookjae, Kim Wan Sun akan mengendalikan sebuah kelas tutorial menge­nai bagaimana proses uji bakat terutama dalam bidang hiburan K-Pop.

“Perasaan saya bercampur-baur di mana dalam rasa gementar, saya juga sebenarnya sangat terharu mendapat penghormatan besar sebegitu buat kali pertama dalam hidup.

“Saya benar-benar mahu berkongsi dan berharap ilmu serta pengalaman saya akan memadai buat pelajar di situ nanti,” katanya.

Selain penyanyi berkenaan, turut menyertainya nanti adalah pereka tari terkenal Hong Youngjoo dan Choi Sunhee.

-METRO

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");