Membawang Hari Ini

Dafi Bakal Bekerjasama Dengan Ahmad Dhani

dafi 1

PETALING JAYA: Penyanyi Dafi bakal mengembangkan kerjaya nyanyiannya selepas berhasrat untuk menjalinkan kerjasama dengan komposer popular Indonesia, Ahmad Dhani.

Dafi atau nama sebenarnya Gadaffi Ismail Sabri, 26, berkata, dia telah ke negara seberang itu untuk berjumpa dengan Dhani bagi membuat perbincangan mengenai penghasilan lagu.

“Sebenarnya saya telah berbincang dengan beberapa komposer. Tetapi sudah lama saya ingin bekerjasama dengan Dhani kerana latar belakang muzik hebat yang dimilikinya.

“Apabila berbincang mengenai konsep lagu yang ingin saya ketengahkan, dia cakap okey. Cuma perkara ini masih belum disahkan sepenuhnya.

“Kami perlu membuat perbincangan lagi sebelum memutuskan untuk bekerjasama,” katanya kepada mStar Online.

Tambah Dafi, dia turut merancang untuk mengembangkan bakat nyanyian di Indonesia dan penglibatannya bersama Dhani mungkin sedikit sebanyak dapat memperkenalkan diri kepada masyarakat negara itu.

Lebih-lebih lagi Dafi pernah membina nama menerusi lagu Sempurna yang dinyanyikan bersama Gita Gutawa yang lebih memudahkannya mengukir nama dalam industri muzik Indonesia.

Sementara itu, Dafi berkata, walaupun sudah lama melibatkan diri dalam industri hiburan tempatan, popularitinya masih kurang memberangsangkan.

Bagaimanapun dia tetap tidak akan menyerah kalah dan akan berusaha sehingga benar-benar berjaya dalam bidang seni.

“Saya tahu orang selalu cakap nama saya belum kuat mana seperti penyanyi-penyanyi popular lain tetapi itu tidak menghalang saya untuk terus berusaha,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Dafi bakal melibatkan diri dengan teater Di Bawah Lindungan Kaabah bersama Adi Putra, Nasha Aziz, Elfira Loy, Fizo Omar, Zahid (AF2), Liza Abdullah, Yasmin Hani dan Dayana Roza.

Teater tersebut diarahkan oleh Rosminah Mohd Tahir dan bakal dipentaskan bermula 9 hingga 18 Mei depan.

Harga tiket serendah RM30 hingga RM200 boleh dibeli dengan melayari www.AirAsiaRedTix.com.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");