Isu Panas

Abdul Khalid yakin menang timbalan presiden PKR

pkr1

KUALA SELANGOR – Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yakin dapat memenangi jawatan Timbalan Presiden PKR walaupun penyandangnya, Mohamed Azmin Ali, sedang mendahului kedudukan pada pemilihan parti itu.

Abdul Khalid berkata faktor keyakinan itu yang mendorong beliau untuk bertanding bagi jawatan nombor dua parti pada pemilihan yang bermula pada Sabtu minggu lepas.

“Saya yakin (boleh menang), sebab itu saya bertanding,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyerahan Geran Kampung Pecah Batu di Bestari Jaya di sini, hari ini.

Keputusan terkini menyaksikan Azmin mendahului dua pencabarnya apabila memperoleh 5,111 undi berbanding Abdul Khalid (2,288) dan Datuk Saifuddin Nasution (2,322).

Ditanya mengenai harapannya menjelang pemilihan parti peringkat Selangor pada 11 Mei ini, Abdul Khalid berkata beliau mempunyai harapan yang tinggi berikutan negeri itu mempunyai jumlah anggota PKR paling ramai iaitu melebihi 170,000 orang.

“Selangor merupakan negeri yang akan menjadi penentu kerana mempunyai lebih 170,000 anggota PKR selain Sabah yang mempunyai lebih 90,000 anggota,” katanya.

Menteri Besar itu juga bakal dicabar bekas anggota parlimen Kapar S.Manikavasagam bagi jawatan Ketua Cabang Kuala Selangor pada pemilihan itu. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");