Isu Panas

‘Dia memang tahu’

mb terengganu

Kuala Lumpur: Memang ada persetujuan pada tahun lalu antara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan bekas Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said bagi membolehkan Ahmad dilantik semula ke jawatan itu bagi penggal kedua selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Naib Presiden UMNO Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, tempoh lanjutan yang diberikan kepada Ahmad untuk memegang jawatan berkenaan ialah selama satu tahun.

Berikutan itu, katanya, dakwaan Ahmad kononnya tarikh pengunduran sekarang tidak sesuai kerana majlis perkahwinan anak perempuannya bakal diadakan Sabtu ini tidak sepatutnya menjadi isu.

“Ia tidak ada kena mengena dengan persetujuan yang dicapai antara beliau dan Perdana Menteri. Majlis (perkahwinan) itu urusan peribadi beliau manakala persetujuan yang dicapai antara beliau dan Perdana Menteri adalah urusan berkaitan kerajaan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada sidang media di kediaman rasmi Menteri Besar Perak di Ipoh, semalam.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");