Jenayah

Polis siasat bapa mangsa culik

budak hilang

Kota Kinabalu: Polis akan menyiasat aspek kecuaian dalam kes budak berusia tiga tahun yang diculik selepas kereta bapanya dilarikan pada Jumaat lalu.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib, berkata bapa Low Ming You, akan disiasat berhubung kes itu dari segi aspek kecuaian.

Beliau mengarahkan Ketua Siasatan Jenayah negeri untuk membuat siasatan itu. “Kita mungkin melakukan siasatan ke atas bapa mangsa termasuk kemungkinan mendakwa atas kecuaian kerana meninggalkan anaknya dalam kenderaan dengan enjin dibiarkan hidup,” katanya.

Beliau berkata polis percaya Ming You berada sekitar bandar raya ini.
Katanya setakat ini operasi Ops Tutup sudah dilancarkan di kawasan pintu masuk dan keluar seperti terminal bas, jeti, lapangan terbang dan jalan menghala ke sempadan.

Dalam kejadian jam 6 pagi itu, Min You yang berada dalam kenderaan bapanya dilarikan penjenayah di stesen minyak di Kampung Air.

Yee Shang meletakkan kenderaan pacuan empat roda tanpa kunci pintu dengan enjin dibiarkan hidup di luar stesen itu, sebelum ke tandas.

-Berita harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");