Isu Panas

Saya tak cadang jadi MB untuk penggal ketiga

khalid ibrahim 1

PETALING JAYA – Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini berkata beliau tidak mahu lagi memegang jawatan Menteri Besar Selangor untuk penggal akan datang.

Bagaimanapun, beliau menafikan keputusannya itu dibuat atas desakan pucuk pimpinan Pakatan Rakyat.

“Ia adalah keputusan saya, saya telah membuat keputusan lebih awal, kita perlu beri peluang kepada golongan muda untuk tonjol kepemimpinan mereka sama ada parti politik atau negara,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri Himpunan Hari Pekerja anjuran Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) di Padang Majlis Perbandaran Petaling Jaya di sini, hari ini.

Semalam, Abdul Khalid dalam laman Twitternya berkata: “Saya tidak bercadang menjadi Menteri Besar untuk penggal yang ketiga. Tapi saya akan terus berkhidmat hingga akhir penggal ini (penggal kedua).

Dalam hidup ini, saya hanya mahu dikenang sebagai seorang yang berkhidmat kepada rakyat,” kata beliau dalam akaun Twitternya itu.

Sementara itu, Presiden MTUC Mohd Khalid Atan berkata himpunan bertemakan “Pekerja Bersatu Rakyat Maju” dihadiri kira- kira 2,000 orang untuk menyambut Hari Pekerja.

Himpunan itu bermula seawal jam 7 pagi dan berakhir kira-kira pukul 11 pagi tadi. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");