Membawang Hari Ini

Aidit bukan klon Aaron Aziz

aidit

Dia mungkin belum pernah memenangi sebarang anugerah lakonan atau nyanyian namun di laman sosial Instagram, pemuda dilahirkan dengan nama Ahmad Aidit Noh, 21, ini sudah mempunyai pengikut yang ramai.

Tidak menghairankan kerana sekali pandang, Aidit nama yang sering dipanggil oleh teman-teman punya aura persis Bintang Paling Popular, Aaron Aziz.

Menjadikan dia lebih dikenali, tentunya selepas menyertai pencarian duta sempena kempen pakaian lelaki HIMbyHatta sekali gus dinobatkan sebagai juara, baru-baru ini.

Bergelar pelajar jurusan Kejuruteraan Pesawat di Universiti Kuala Lumpur Malaysian Institute of Aviation Technology (UniKL MIAT), Aidit berkongsi impak perubahan berlaku dalam hidupnya sejak memenangi pertandingan itu.

“Dulu ke mana-mana pun tiada yang ambil kisah. Buatlah apapun nak buat. Kalau adapun setakat pandang saja tetapi sekarang situasi agak berbeza kerana ada yang datang menegur dalam khalayak ramai kemudian melanjutkan komen mereka di Instagram buat saya jadi segan.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");