Jenayah

Kilang bihun ‘jijik’ terbakar

kilang terbakar

Kuala Lumpur: “Saya yakin kilang bihun ini sengaja diletupkan dan dibakar oleh individu yang sakit hati,” kata pemilik kilang bihun yang mahu dikenali sebagai Chin, 75, susulan kebakaran mengejut menimpa kilangnya awal pagi semalam.

Kilang bihun itu yang beroperasi di Batu 7, Jalan Ipoh di sini, pernah diserbu pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) minggu lalu sebelum diarah menghentikan operasi selepas didapati memproses bihun dalam keadaan kotor dan menjijikkan.

Dalam kejadian kebakaran kira-kira jam 3 pagi itu, empat lagi bangunan kilang yang terletak berhampiran turut musnah dalam insiden itu.

Chin berkata, dia menyedari kebakaran itu selepas mendapat panggilan telefon daripada pekerjanya sebelum bergegas ke lokasi kejadian.

Katanya, salah seorang pekerja mendakwa terdengar bunyi letupan sebelum api mula marak di bahagian dapur.

-metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");