Berita Hari Ini

Skim Kawalan Harga Musim Perayaan Diumum Dalam Tempoh Terdekat

Datuk Seri Hasan Malek

KUALA LUMPUR: Skim Kawalan Harga Musim Perayaan Hari Raya Aidilfitri tahun ini membabitkan 13 barangan akan diumumkan dalam tempoh terdekat.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Datuk Seri Hasan Malek berkata, perkara tersebut kini masih lagi diperingkat perbincangan dengan beberapa pihak berkaitan.

“Buat masa ini, kita masih berbincang dengan pembekal, penternak dan Kementerian Petanian dan Asas Tani bagi mengelakkan timbul sebarang masalah,” katanya kepada pemberita pada program pembersihan bersama komuniti penjaja di Jalan Masjid India di sini, Isnin.

Bagaimanapun, Hassan berkata, pihaknya akan memastikan skim kawalan ini diumumkan dalam masa terdekat yang kebiasaannya akan dikuatkuasakan seminggu sebelum dan selepas hari raya.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");