Jenayah

Doktor Korea lemas

Jertih: Seorang pelancong Korea berusia ditemui lemas di perairan Shark Point, Pulau Perhentian Besar, dekat sini, kelmarin.

Mangsa, Kim Byung Rin, 40, yang juga seorang doktor datang melancong ke pulau peranginan itu bersama isterinya pada 12 Julai lalu.

Kejadian berlaku kira-kira jam 4 petang ketika mangsa sedang menjalankan aktiviti snorkeling di kawasan perairan pusat pelancongan pulau berkenaan.

Ketua Polis Daerah Besut Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, orang awam yang berada di pantai ternampak mangsa lemas sebelum membuat laporan di Pondok Polis Pulau Perhentian.

“Pasukan penyelamat yang tiba di tempat kejadian selepas menerima laporan kemudian mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia.

“Mayat mangsa kemudian dibawa ke Klinik Kesihatan Pulau Perhentian dan disahkan meninggal dunia sebelum dibawa ke Hospital Daerah Besut untuk dibedah siasat,” katanya.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");