Sukan Hari Ini

Hebat sangat ke van Gaal?

REPUTASI hebat dan rekod bersih van Gaal bakal diuji apabila United turun beraksi dalam perlawanan pertama musim 2014/15 di tempat sendiri malam ini:-

MANCHESTER – Perancang Manchester United, Tom Cleverley percaya skuad kendalian Louis van Gaal akan membuka tirai Liga Perdana England musim ini dengan langkah kanan ketika melayan kunjungan Swansea di Old Trafford, malam ini.

Van Gaal mengambil alih tugas David Moyes yang dipecat pada April lepas gara-gara gagal membantu United yang sekadar menamatkan saingan liga di tempat ketujuh musim lepas.

Ia merupakan pencapaian terburuk skuad The Red Devils sejak 1990, justeru, Cleverley percaya mereka bakal menempuh situasi berbeza di bawah sentuhan van Gaal.

“Latihan lebih seronok kali ini apabila kami lebih membuat hantaran dan pergerakan berkesan.

“Kami juga tahu apa yang pengurus mahukan di tengah padang.

“Ini merupakan aksi kompetitif pertama van Gaal bersama kami dan saya percaya ia bakal mencetuskan satu suasana yang cukup istimewa,” kata Cleverley.

Cleverley dikecam hebat peminat United gara-gara mempamerkan aksi hambar musim lepas, justeru dia berazam mahu membuktikan sesuatu musim ini.

“Kami tidak sabar-sabar menanti kunjungan Swansea dan mahu membuktikan segala-galanya tidak betul musim lepas.

“Ini aksi sulung kami di laman sendiri musim ini, jadi saya percaya peminat juga teruja seperti mana kami,” katanya.

– AFP

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");