Berita Hari Ini

Orang Ramai Tertarik Bergambar ‘Selfie’ Dengan Kerapu Seberat 152kg

Pekerja-pekerja restoran membuang sisik ikan kerapu gergasi sebelum ia dimasak dan dihidangkan kepada palanggan:-

ALOR SETAR: Ini bukan satu kisah dongeng.

Ramai orang berbondong-bondong ke restoran makanan laut di sini untuk mengambil gambar ‘selfie’ dengan ikan kerapu seberat 152kg, yang telah menjadi tarikan selepas ia dibeli daripada pemborong pada harga RM9,120.

Ikan dengan ukuran panjang 2.1 meter ini memerlukan seramai empat orang untuk mengangkatnya sebelum dipamerkan kepada pengunjung di Restoran Makanan Laut Hai Jing di Jalan Mahdali di sini.

Dikenali sebagai ‘loong tan’ atau kerapu Harimau, pemborong ikan Ng Kong Yoong, 37, berkata ini adalah tangkapan terbesar yang diperolehinya sejak memulakan perniagaan di Kuala Kedah, tiga tahun lalu.

“Nelayan saya menangkap ikan tersebut pada Khamis pagi di perairan Kuala Kedah. Kami bertuah kerana sebelum ini kami tidak pernah menangkap ikan sebesar ini. Biasanya semua ikan yang kami tangkap lebih kecil dengan berat kurang dari 100 kilogram,” katanya ketika ditemui di restoran itu, Sabtu.

– The Star

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");