Jenayah

Pengasuh bayi ditahan untuk siasatan

Kuala Lumpur: Pengasuh bayi berusia 14 bulan yang koma selepas didakwa terjatuh dari kerusi di Flora Damansara, Petaling Jaya, ditahan polis kelmarin.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Azmi Abu Kassim berkata, pengasuh itu ditahan untuk membantu siasatan lanjut kes berkenaan.

Katanya, polis akan mengambil keterangan pengasuh terbabit dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Dalam kejadian Khamis lalu, ibu mangsa Nor Anis Shafarina Sani, 22, membuat laporan polis selepas mengesyaki anaknya Nurain Damia Mohamad Naqiuddin didera dan mendakwa sebelum ini ada kesan lebam pada bayi itu.

Susulan itu, bayi berkenaan dimasukkan dan dirawat di Hospital Sungai Buloh selepas tidak sedarkan diri dan disahkan doktor mengalami pendarahan otak selepas didakwa pengasuhnya terjatuh dari kerusi.

Nor Anis Shafarina berkata, dia dihubungi pengasuh jam 7 malam hari kejadian yang memaklumkan, anaknya terjatuh ketika duduk di atas kerusi di pusat asuhan berkenaan.

Menurutnya, pakar perubatan mengesahkan anaknya mengalami pendarahan dalam otak dan perlu menjalani pembedahan segera bagi menyelamatkan nyawanya.

Dia yang bekerja di sebuah restoran di Damansara, di sini, mengesyaki anaknya berkemungkinan didera pengasuh berdasarkan keadaan anaknya sebelum ini mempunyai kesan lebam di pipi dan kedua-dua kaki.

Katanya, bayi perempuannya sudah dua bulan diletakkan dalam jagaan pengasuh berusia 30-an itu dan wanita itu turut menjaga seorang lagi kanak-kanak lelaki.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");