Jenayah

13 Kenderaan Berlanggar

KUALA PILAH: Tiga sekeluarga nyaris maut dan cedera ringan dalam kemalangan membabitkan 13 kenderaan di Kilometer 23 Jalan Seremban-Kuala Pilah pagi tadi.
Kemalangan pada 11 pagi itu membabitkan dua lori tangki, lapan kereta dan masing-masing sebuah treler, bas ekspres dan lori satu tan.
Jurucakap polis berkata, kemalangan dipercayai berpunca apabila sebuah lori tangki muatan minyak sawit yang mengalami kerosakan pada bahagian brek merempuh kereta Perodua Myvi sebelum hilang kawalan dan memasuki laluan kanan.
Katanya, lori berkenaan kemudiannya melanggar lori satu tan membawa muatan minyak hitam menyebabkan berlaku tumpahan di sisi jalan.
Difahamkan lori berkenaan terus bergerak dan merempuh sebuah treler kosong yang berhenti kerana pembinaan jalan.
Rempuhan kuat itu menyebabkan treler berkenaan menggelongsor ke depan dan melanggar pula sebuah lori tangki muatan minyak sawit di hadapan,” katanya.
Sementara itu, kenderaan lain yang terbabit kemalangan itu pula melanggar bahagian belakang antara satu sama lain.
Sementara itu, Pegawai Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Pilah Penolong Kanan Penguasa Bomba Jaafar Yusof berkata, pihak menerima panggilan jam 11.09 pagi dan sebuah jentera bersama tujuh anggota dan pegawai bomba dikejarkan ke lokasi bagi memberi bantuan.
-hmetro-

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");