Berita Hari Ini

PM sertai pertandingan golf persahabatan

PUTRAJAYA – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini bermain golf dengan ahli perniagaan dan usahawan pada Pertandingan Golf Persahabatan Malaysia-China ke-41 di IOI Palm Garden Golf Club di sini.

Beliau tiba pada 7.30 pagi sebelum melakukan pukulan tee pada 8.10 pagi. Turut hadir Kaunselor Perdagangan Kedutaan China di Malaysia Wu Zhengping, dan Presiden Persatuan Pedagang dan Pengusaha Melayu Malaysia (Perdasama) Datuk Moehamad Izat Emir.

Pertandingan itu dianjurkan oleh Perdasama bagi meraikan dan memperingati hubungan politik dan ekonomi antara kedua-dua negara.

Dalam perutusan di dalam risalah mengenai pertandingan itu, Najib berkata kejohanan golf persahabatan itu yang diberi nama Trofi Cabaran Tun Abdul Razak dan majlis makan tengah hari perniagaan akan menjadi langkah kecil yang diambil dalam perjalanan jauh ini. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");