Jenayah

‘Spiderman’ patah kaki

Kuala Lumpur: Seorang lelaki ‘spiderman’ bertindak memanjat menara Masjid Jamek Kampung Baru di sini, setinggi lebih 15 meter sebelum terjatuh dari puncak menara itu.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.40 petang semalam, lelaki berusia 23 itu dilihat memanjat menara masjid yang kini dalam proses pengubahsuaian.

Tindakan itu bagaimanapun menyebabkan lelaki itu terjatuh sebelum terhempas pada bumbung premis berhampiran.
Salah seorang saksi, Mohd Hafiz Hamzah, 33, berkata, dia dan penduduk sekitar kawasan itu gempar apabila melihat lelaki itu memanjat menara masjid berkenaan.

Menurutnya, ada antara ‘penonton’ memujuk lelaki itu supaya membatalkan niat memanjat menara itu.
“Bagaimanapun, pujukan orang ramai itu tidak diendahkan lelaki itu yang terus memanjat dan kemudian terjun dari menara itu.

“Ada kemungkinan lelaki itu tidak lagi berdaya untuk memanjat menara itu dan keletihan. Lelaki itu kemudian jatuh terhempas di atas bumbung,” katanya.

Menurutnya, lelaki itu bagaimanapun hanya mengalami patah kaki sebelum diselamatkan orang ramai.
“Lelaki itu yang mengalami masalah mental kemudian dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk menerima rawatan lanjut,” katanya.

– http://www.hmetro.com.my/

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");