Berita Hari Ini

Adenan: Najib Pemimpin Ikhlas, Tidak Pandai Berlakon

KUCHING: Sarawak menyokong penuh kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak kerana melihat jelas keikhlasan perdana menteri dalam usaha membantu membawa pembangunan di Sarawak.

“Kita (kami) di Sarawak tahu erti terima kasih kepada orang yang menolong, kita sokong dia kerana itulah yang betul. Kita kenal siapa yang benar dan siapa yang ‘eksyen’ saja,” kata Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem.

Beliau berkata Najib pemimpin ikhlas, tidak pandai berlakon, sentiasa berusaha membawa kebaikan, pemimpin yang dianggapnya “melihat kesilapan dan cuba membetulkannya, yang melihat penderitaan dan cuba memulihkannya.”

“Beliau diserang kiri dan kanan oleh mereka yang tidak mengenang budi di Semenanjung, termasuk dalam Umno sendiri yang tidak tahu berterima kasih, hanya tahu tikam belakang. Kita di Sarawak ikhlas. Jika kami sokong anda, kami akan katakan demikian,” katanya semasa berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat #sarawakfornajib di Stadium Perpaduan di sini, Khamis.

Menurutnya sumbangan Najib kepada Sarawak amat besar.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");