Jenayah

Bunuh angkara kongsi gelap

Nilai: Polis percaya pembunuhan ke atas seorang pemilik kedai kosmetik di sebuah restoran di Bandar Baru Nilai, di sini, pada Jumaat lalu, kemungkinan besar bersabit dengan kongsi gelap dan masalah perniagaan.

Ketua Polis negeri Datuk Jaafar Mohd Yusof berkata, siasatan awal mendapati kedua-dua suspek sudah lama menyimpan dendam sebelum menembak mangsa yang berusia 34 tahun itu.

Katanya, dalam kejadian jam 11.10 malam Jumaat lalu, mangsa baru selesai menghadiri majlis makan malam di sebuah restoran sebelum ditembak dari jarak dua meter oleh seorang daripada dua suspek.

Menurutnya, kejadian berlaku di kawasan parkir restoran berkenaan dan suspek melepaskan empat das tembakan dengan tiga daripadanya mengenai kepala, dada dan lengan mangsa.

“Sejurus ditembak, mangsa yang pada awalnya masih sedarkan diri, namun meninggal dunia ketika rakannya membawanya ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) Seremban,” katanya selepas menyaksikan Majlis Penyerahan Tugas Ketua Polis Daerah Nilai di Hotel Aston, di sini, semalam.

Pada majlis itu, bekas Timbalan Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Zaldino Zaludin dilantik sebagai Ketua Polis Daerah Nilai, menggantikan Superintendan Abdullah Roning, yang ditukarkan ke Kelantan sebagai Ketua Polis Daerah Kuala Krai berkuat kuasa hari ini.

Dalam pada itu, Jaafar berkata, siasatan turut mendapati motif pembunuhan disebabkan masalah perniagaan dan juga pelaburan di Laos.

“Buat masa ini, kami (polis) sedang menjalankan siasatan terperinci mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

“Semakan dibuat turut mendapati mangsa ahli sebuah kongsi gelap dan memiliki perniagaan kosmetik di Serdang, Selangor,” katanya yang memaklumkan setakat ini suspek belum ditahan.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");