Panasnya Hari Ini

Saran Tun Mahathir, Najib Berdamai

KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Tan Seri Prof Dr Ibrahim Shah Abu Shah melahirkan pandangan ikhlas beliau terhadap krisis Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad agar dapat diselesaikan segera .

Menurut bekas Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu lagi, beliau mencadangkan agar Perdana Menteri bersemuka dengan Tun Mahathir.

“Saya minta Datuk Seri Najib pergi ‘menghadap’, bukan Tun Mahathir ‘menghadap’ Najib,” katanya, memetik laporan daripada Mstar.

Ibrahim berkata demikian selepas beliau hadir ke taklimat tertutup Majlis Penerangan Perdana bersama Perdana Menteri di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini, semalam.

Beliau berpandangan sedemikian kerana Tun Mahathir lebih berusia berbanding Perdana Menteri dan juga pernah mentadbir negara ini selama 22 tahun.

“Tun Mahathir ni sebenarnya baik hati, tapi daripada konsep keluarga, dia lebih tua dan bekas Perdana Menteri.

“Tak ada apa masalah jika Perdana Menteri pergi jumpa dan sebagai anak didik Tun M, cuba rapatkan hubungan dan selesaikan masalah perbezaan pendapat,” jelas beliau lagi.

Ujarnya lagi, sekiranya krisis perbezaan di antara kedua-dua tokoh kehormat berkenaan berterusan, ianya akan merugikan parti dan juga banyak pihak.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");