Membawang Hari Ini

Rumah Kecil, Tiada ‘Open House’ – Zul Ariffin

PETALING JAYA: Pelakon Zul Ariffin tidak merancang untuk mengadakan majlis rumah terbuka pada Hari Raya Aidilfitri berikutan keadaan rumah kediaman keluarganya di Taiping, Perak terlalu kecil.

Zul berkata, rumah teres tersebut hanya mampu memuatkan dua buah keluarga yang mana tidak selesa untuk menjemput orang ramai atau peminatnya datang beraya.

“Saya tidak ada merancang untuk buat rumah terbuka di rumah saya kerana keadaan rumah saya kecil dan biasanya bila dua buah kerata datang sahaja sudah tidak ada tempat nak duduk.

“Kalau ingin mendirikan khemah pun agak sukar kerana laluan tersebut kecil dan boleh mengakibatkan kesesakan di kawasan tersebut,” ujarnya kepada mStar Online.

Bagaimanapun, Zul berkata, dia mungkin akan meraikan peminat menerusi rumah terbuka yang dianjurkan oleh produk yang mengambilnya sebagai duta.

“Insya-Allah, kalau tidak buat di rumah saya, mungkin saya dapat bersama di majlis rumah terbuka beberapa produk yang mengambil saya sebagai duta,” katanya.

Sementara itu, Zul berkata, Hari Raya ini merupakan masa untuk dia berjumpa dan melihat perkembangan kawan-kawan lama di kampung.

Katanya, kebanyakkan kawan-kawan lama sudah mendirikan rumah tangga dan mempunyai ramai anak.

Bagaimanapun, ketika diusik dengan pertanyaan adakah dia mahu mengikut jejak langkah mereka Zul berkata, dia masih belum berfikir ke arah itu.

“Biasanya balik kampung saya akan jumpa kawan-kawan lama, tapi susah juga sebab mereka sudah berkeluarga dan tidak dapat berjumpa lama.

“Saya masih selesa hidup bujang dan bebas untuk kemana-mana, saya lihat kawan-kawan saya macam susah untuk bergerak.

“Insya-Allah, memang nak berumah tangga tetapi saya belum ada masa untuk fikir ke arah itu lagi kerana sibuk dengan kerja,” ujarnya.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");