Membawang Hari Ini

Zara: Sesuai Jadi Perempuan Kampung

PELAKON kecil molek, Zara Zya telah menjayakan pelbagai watak dalam beberapa drama dan telefilem, namun akuinya penonton lebih menyukai lakonannya ketika membawa watak perempuan kampung.

Pelakon berusia 30 tahun ini juga mengakui pernah beberapa kali membawakan watak lain, namun drama tersebut tidak mendapat perhatian penonton, justeru pengarah sering mahukan dia membawakan watak seperti kebiasaan.

“Saya ada bawa watak perempuan jahat dan baru-baru ini watak perempuan skema dalam drama bersiri Dalina, namun drama-drama tersebut tidak mendapat sambutan dan orang tidak tahu.

“Lagipun saya ini bukan seorang yang memilih, apa sahaja tawaran yang datang dan jika bersesuaian dengan masa, saya akan terima tanpa melihat watak atau skrip yang ditawarkan,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.

Zara atau nama sebenarnya, Zainurul Razia Mohd Zainuddin juga berkata, pemilihan watak yang ditawarkan adalah berdasarkan kepercayaan pengarah yang mahu dia membawa watak itu.
Bagaimanapun, Zara memberitahu, dia melihat setiap lakonannya itu sebagai satu cabaran agar dia membawakan setiap watak perempuan kampung itu ada perbezaannya.

“Saya akan kaji dahulu skrip yang saya terima agar watak yang saya bawakan ada kelainan daripada sebelum ini.

“Walaupun watak perempuan kampung, namun saya sentiasa pastikan lakonan saya berbeza dalam setiap watak,” katanya.

Sebelum ini, Zara berkata, peminat-peminatnya sering meminta agar dia melakonkan watak berbeza daripada yang sering dibawa dalam drama lakonannya iaitu sebagai gadis kampung.

“Ramai peminat merungut dan meminta saya bawa watak berlainan seperti mahu saya jadi perempuan jahat atau GRO.

“Mereka kata kebanyakan watak saya sama sahaja iaitu perempuan kampung yang teraniaya dan tiada perubahan sejak drama Love You Mr Arrogant,” katanya.

-Sinar Harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");