Panasnya Hari Ini

“Najib Pada Dasarnya Mencuri Kerajaan”- Tun M

KUALA LUMPUR: “Najib mungkin boleh membeli kejayaannya dalam pilihan raya akan datang ini tetapi dia tidak akan mampu memperolehi dana bagi mengekalkan pembelian populariti,” ulas mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dalam ruangan blognya http://chedet.cc/ semalam.

Tambahnya lagi, Kerajaan dipimpin Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak akan mampu untuk meminjam malah beliau turut menyifatkan ekonomi negara akan runtuh dan rakyat akan menderita.

“Ini adalah gambar yang suram yang ada untuk rakyat Malaysia kerana Najib telah pada dasarnya mencuri Kerajaan,” katanya lagi.

Ujar Mahathir lagim senario yang berlaku di Malaysia hari ini belum pernah terjadi sebelumnya apabila Kedaulatan undang-undang telah ditunggang terbalikkan dan rakyat kelihatan tidak terdaya untuk berbuat sesuatu untuk menegakkan ia semula.

“Ini adalah kerana pemimpin yang betul-betul diamanahkan untuk mendukung undang-undang telah menjadi subjek suatu proses undang-undang. Didakwa bahawa beliau telah melanggar undang-undang.

“Oleh kerana tidak ada sesiapa pun yang terkecuali daripada tindakan undang-undang, apa yang harus menyusuli ialah penyesiatan untuk menentukan sama ada beliau telah sebenarnya melanggar undang-undang,” catatnya lagi.

Ujarnya lagi, khabar angin bertiup kencang bahawa Gabenor Bank Negara sedang disiasat kerana rasuah walaupun ia tetap kekal sebagai Gabenor, kakitangan Bank Negara telah diganggu dan dituduh membocorkan maklumat kepada pihak akhbar.

Tegasnya lagi, pendapat awam masih kukuh mahu Najib meletak jawatan sebagai PM berikutan timbulnya cakap-cakap tentang perbentangan usul undi tidak percaya terhadap beliau di Parlimen.

Namun bagaimanapun langkah untuk menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menerusi undi tidak percaya di Parlimen tidak akan berjaya berikutan hampir semua ahli UMNO seolah-olah terhutang budi kepadanya dan pembangkang tidak mempunyai ahli yang mencukupi untuk meluluskan usul itu.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");