Sukan Hari Ini

Perlis kembali ke Liga Perdana 2016

PERLIS mengesahkan satu slot Liga Perdana 2016 milik mereka apabila menewaskan pencabar terdekat di tangga kedua Kumpulan A Liga FAM 2015, Real Mulia FC 2-0 di Stadium Tuanku Syed Putra, petang kelmarin.

Biarpun berbaki satu perlawanan, kedudukan semasa Singa Utara ini yang meninggalkan Real Mulia FC dengan jurang sembilan mata sudah cukup untuk membawa pasukan kendalian bekas pemain kebangsaan, Yusri Che Lah mara ke final untuk berdepan juara Kumpulan B pada 30 Ogos ini.

Gol Mohd Syukur Azmi pada minit ke-41 dan Mohd Syafiq pada minit ke-87 nyata menggembirakan penyokong setia Perlis yang dahagakan kejayaan dan kembali melihat pasukan kesayangan mereka kembali bersaing di peringkat liga yang lebih kompetitif.

Yusri antara tonggak penting yang berjaya kembali mengangkat martabat bekas juara Piala Malaysia 2004 dan 2006 menyifatkan kejayaan berkenaan adalah hasil daripada kerjasama berpasukan melibatkan semua pegawai dan pemain Perlis.

Menurutnya, beliau berterima kasih kepada Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) kerana memberikan kepercayaan kepadanya untuk mengendalikan skuad muda Singa Utara musim 2015.

“Terima kasih kepada semua pemain dan pegawai PFA terutamanya presiden, Datuk Rozabil Abdul Rahman termasuk penyokong Singa Utara yang tidak pernah putus memberi sokongan kepada kami.

“Perjalanan pasukan ini masih jauh dan jika saya masih diberikan kepercayaan pada musim 2016, saya akan cuba memberikan yang terbaik,” katanya kepada Sinar Harian.

-Sinar harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");