Sukan Hari Ini

Bouchard Saman Persatuan Tenis Amerika Syarikat

BINTANG tenis wanita Kanada, Eugenie Bouchard telah mengambil tindakan undang-undang ke atas Persatuan Tenis Amerika Syarikat (USTA) selepas mengalami konkusi akibat terjatuh di bilik persalinan pemain pada Terbuka Amerika Syarikat baru-baru ini.

Berikutan dengan insiden itu, Bouchard terpaksa menarik diri daripada terus beraksi dalam saingan keempat kejohanan tersebut dan beberapa lagi kejohanan lain selepas itu termasuk Terbuka China kerana mengalami masalah pening kepala.

Tuntutan mahkamah berkaitan dengan kecuaian sehingga menyebabkan pemain berusia 21 tahun itu terjatuh dan mengalami kecederaan.

Peguam pemain itu, Benedict Morelli memberitahu kepada New York Times bahawa mereka boleh kehilangan ‘berjuta, berjuta dollar’ selepas Bouchard menderita dengan kecederaan di bahagian kepala.

Morelli mendakwa bahawa Bouchard terjatuh kerana lantai di bilik persalinan pemain itu licin disebabkan bahan pencuci yang ditinggalkan selepas pihak penganjur melakukan pembersihan.-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");