Isu Panas

PPP Cadang Tukar Nama Kepada “My PPP” – Kayveas

KUALA LUMPUR: Dalam usaha melakukan penjenamaan semula, Parti Progresif Penduduk Malaysia (PPP) bercadang menukar nama kepada ‘my PPP’ dengan PPP membawa maksud Peace (Keamanan), Progressive (Kemajuan) dan Prosperity (Kemakmuran).

Justeru, Presidennya Tan Sri M. Kayveas berkata, parti itu akan mengadakan mesyuarat tergempar November ini untuk mendapatkan persetujuan dan sokongan anggota akar umbi bagi penukaran nama serta logo parti itu.

“Setelah mendapat persetujuan ahli parti, pindaan tersebut akan dihantar kepada Pendaftar Pertubuhan (RoS) bagi kelulusan,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi PPP di ibu pejabat parti di sini, Jumaat.

Beliau berkata, usaha itu bertujuan menyuntik semangat baharu kepada anggotanya sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum ke-14.

Katanya, parti juga akan mengadakan mesyuarat agung ke-62 pada 13 Disember ini di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Sementara itu, Kayveas berkata PPP buat julung kalinya akan menganjurkan rumah terbuka Deepavali pada 10 November ini di Brickfields, di sini.

Katanya, penganjuran rumah terbuka itu berikutan lebih 50 peratus anggota PPP merupakan kaum India.

Ketika diminta mengulas tentang kenaikan kadar tol baru-baru ini, Kayveas yang juga Penasihat Khas kepada Menteri Pengangkutan berkata rakyat tidak seharusnya beremosi, sebaliknya perlu memahami keadaan ekonomi negara dan dunia.

-Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");